החוג לסוציולוגיה

הלימודים לתואר ראשון (ב״א)

מטרת הלימודים

הלימודים לתואר בוגר האוניברסיטה מיועדים להקנות לתלמידות ולתלמידים ידע בסיסי על מבנים, מוסדות ויחסים חברתיים ועל מקומה של התרבות בחיי החברה.  במהלך הלימודים תורחב ההבנה של התהליכים המעצבים את המבנה החברתי ואת התרבות והעומדים מאחורי תהליכים של שינוי חברתי.  במהלך הלימודים מתוודעים תלמידי החוג אל עולם המושגים ואל כלי המחקר והניתוח הסוציולוגי ולומדים לעשות בהם שימוש כדי להבין תהליכים חברתיים ספציפיים שהתרחשו או מתרחשים בחברה הישראלית, בחברה המזרח –תיכונית באופן כללי, ואף ברמה הגלובלית. הידע הנלמד בקורסים השונים מקיף את המכלול החברתי וכולל ניתוח ברמות שונות, החל מהמערכת הכלל–עולמית דרך רמת המדינה והחברה, יישובים וקהילות וארגונים עסקיים ווולונטריים, וכלה ברמת המשפחה והקבוצה הקטנה.
חברי החוג מתמחים במגוון רחב מאוד של תחומים, בין היתר התנהגות ותרבות ארגונית, יחסים אתניים, ריבוד, מגדר ומיניות, הגירה, שוק העבודה, סוציולוגיה פוליטית, סוציולוגיה היסטורית, דמוגרפיה, רשתות חברתיות, ועוד… ועובדים  במגוון רחב של שיטות מחקר.

תכניות לימודים בתואר ראשון

מערכת שעות לתוכניות הלימוד - תואר ראשון
אופק לקראת תואר ראשון בסוציולוגיה - קבלה על תנאי ללא פסיכומטרי
מסלול חד-חוגי ודו-חוגי