תכנית למנהיגות ושינוי חברתי

תכנית משותפת לחוג לסוציולוגיה ולתכנית 'בארי', החוג לתולדות ישראל

מידע על התכנית: שורה של משברים מאתגרים את הסדר החברתי-כלכלי והפוליטי בשנים האחרונות, בישראל ובעולם כולו. מצב זה עשוי ליצור ייאוש וניכור ולהוביל להעדר תקווה ואמונה ביכולת של הפרט להשפיע על המצב הקיים - אך גם לחולל מחאה ודרישה לשינוי. התכנית ללימודי חברה וכלכלה מיועדת לסטודנטיות וסטודנטים המגלים עניין בסוגיות אלה ומעוניינים להעמיק בהבנת הסדר החברתי-כלכלי-פוליטי הקיים, ללמוד על אלטרנטיבות, ולבחון אפשרויות של שינוי. מטרת התוכנית היא להכשיר בוגרות ובוגרים בעלי ידע תיאורטי ומעשי המשלב בין ידע עדכני בסוציולוגיה והיסטוריה, סדנאות והתנסות מעשית.

התכנים הנלמדים בתכנית מעוצבים מתוך תפיסה רב תחומית המנתחת את התהוותה של החברה הישראלית כחלק מההיסטוריה המקומית והעולמית, תוך בחינת יחסי הגומלין שבין כלכלה וחברה, פוליטיקה ותרבות והקבוצות המרכיבות את החברה הישראלית. הקורסים בתכנית עוסקים בנושאים מרתקים ומגוונים, למשל: עליית הקפיטליזם, תולדות המחשבה החברתית והכלכלית, מדינת הרווחה, לאומיות, מגדר, פוליטיקה ישראלית, כלכלה פוליטית, אי-שוויון, חברה אזרחית ותנועות חברתיות.

התכנית מספקת חוויית למידה ייחודית -  קבוצות למידה קטנות וקבועות בנות 15-25 תלמידות ותלמידים מאפשרות קשר בלתי אמצעי בין הסטודנטיות\ים למרצים*.

תנאי הקבלה:

תנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים.

תנאי הקבלה החוגיים של שני החוגים המשתתפים – תולדות ישראל וסוציולוגיה.

תנאי הקבלה של החוג הסוציולוגיה הן כדלקמן:

• קבלה עם פסיכומטרי: משוקלל 1:3 540 לפחות.
  • קבלה ללא פסיכומטרי: ממוצע בגרות 90 לפחות, עם אנגלית 4 יחידות לימוד בציון 85 או 5 יחידות לימוד בציון 60.
  • רמת אנגלית (אמי"ר/אמירם) בסיסי לפחות.
  • למי ששפת ההוראה בבית ספר לא הייתה עברית, ושלא נבחנו בבחינת פסיכומטרי בעברית, חייבים תנאי יע"ל בציון 110 לפחות.
  • מעבר בהצלחה בראיון אישי.