תכנית משותפת לחוג לסוציולוגיה ולתכנית 'בארי', החוג לתולדות ישראל
ראש התכנית: ד"ר אסא מרון
מידע על התכנית: שורה של משברים מאתגרים את הסדר החברתי-כלכלי והפוליטי בשנים האחרונות, בישראל ובעולם כולו. מצב זה עשוי ליצור ייאוש וניכור ולהוביל להעדר תקווה ואמונה ביכולת של הפרט להשפיע על המצב הקיים - אך גם לחולל מחאה ודרישה לשינוי. התכנית ללימודי חברה וכלכלה מיועדת לסטודנטיות וסטודנטים המגלים עניין בסוגיות אלה ומעוניינים להעמיק בהבנת הסדר החברתי-כלכלי-פוליטי הקיים, ללמוד על אלטרנטיבות, ולבחון אפשרויות של שינוי. מטרת התוכנית היא להכשיר בוגרות ובוגרים בעלי ידע תיאורטי ומעשי המשלב בין ידע עדכני בסוציולוגיה והיסטוריה, סדנאות והתנסות מעשית.
התכנים הנלמדים בתכנית מעוצבים מתוך תפיסה רב תחומית המנתחת את התהוותה של החברה הישראלית כחלק מההיסטוריה המקומית והעולמית, תוך בחינת יחסי הגומלין שבין כלכלה וחברה, פוליטיקה ותרבות והקבוצות המרכיבות את החברה הישראלית. הקורסים בתכנית עוסקים בנושאים מרתקים ומגוונים, למשל: עליית הקפיטליזם, תולדות המחשבה החברתית והכלכלית, מדינת הרווחה, לאומיות, מגדר, פוליטיקה ישראלית, כלכלה פוליטית, אי-שוויון, חברה אזרחית ותנועות חברתיות.
התכנית מספקת חוויית למידה ייחודית - קבוצות למידה קטנות וקבועות בנות 15-25 תלמידות ותלמידים מאפשרות קשר בלתי אמצעי בין הסטודנטיות\ים למרצים*.
תנאי הקבלה
להלן קישור לתנאי הקבלה:
תואר ראשון בסוציולוגיה – מידע למועמדים | אוניברסיטת חיפה (haifa.ac.il)