פרופ' דבורה ברנשטיין

הפרופ' דבורה ברנשטיין היא סוציולוגית-אנתרופולוגית חדשנית, פעילה וחוקרת חברתית. היא הובילה שינויים משמעותיים בפרדיגמות סוציולוגיות-אנתרופולוגיות בחקר החברה הישראלית מתוך הסתכלות רב-תחומית החובקת היסטוריה, אנתרופולוגיה, משפט וחברה. מחקריה הייחודיים, המפנים את הזרקור אל שולי החברה, מרימים תרומה ייחודית להבנת יחסי מרכז ופריפריה ולתיאור ההיסטוריה החברתית של חיי היום-יום.  הפרופ' דבורה ברנשטיין תרמה במחקריה לערעורן של מוסכמות בחקר החברה הישראלית והעמידה יחסי כח, ניצול מעמדי ואי שוויון מגדרי במוקד החשיבה הסוציולוגית בישראל. מכלול עבודתה ממחיש את תפיסת היסוד בתאוריה הפמיניסטית כי "האישי הוא פוליטי", כי חייהם של הפרטים מעוצבים במבנים החברתיים של  מעמד, קבוצה אתנית, מגדר ולאום  במציאות היסטורית דינמית, תוך שהם מתמודדים ונאבקים לשמירת כבודם וזהותם.

מתוך החלטת ועדת פרס ישראל בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה 2019[1]

למידע נוסף והאתר האישי של הפרופ' ברנשטיין לחץ כאן

[1] הקטע הראשון הוא נימוקי הפרס המקוצרים אשר נמסרו לעיתונות עם פרסום ההחלטה. הקטע השני לקוח מטקסט ארוך יותר (כשני עמודים) שהם נימוקי הפרס במלואם. בשני המקרים אלה נימוקים של ועדת הפרס שבראשה עמד פרופ' הרווי גולדברג.