התוכנית לסוציולוגיה עיונית עבור עובדי הוראה

ראש המגמה:פרופ' אורי בן – אליעזר

התכנית מיועדת לעובדי הוראה ובמיוחד למורים בבתי ספר יסודיים ותיכוניים, שהם בעלי תואר ראשון (B.A). התכנית מאפשרת את השכלתם הפורמלית במגוון תחומי הסוציולוגיה המאפשרים לפתח כלים מקצועיים. התכנית מעניקה תעודת גמר ב- M.A.ללא כתיבת עבודת גמר מחקרית (תזה), אך בתנאים מסוימים יתאפשר לסטודנטים מצטיינים בלבד לכתוב עבודת גמר מחקרית וזאת בכפוף לאישור הוועדה החוגית לתואר שני.

התוכנית מספקת לעוסקים בהוראה כלים להבנת הסביבה החברתית המורכבת של ומעניקה להם העשרה בבסיס ידע אקדמי רחב המאפשר פיתוח מקצועי בנושאי ליבה הרלוונטיים לעשייה החינוכית ולתכני לימוד רבים הנלמדים כיום בבתי הספר.

מבנה הלימודים גובש כך שיוכל להתאים באופן מיטבי לצרכים ולשעות העבודה של עובדי הוראה; משך הלימודים הוא שנה אחת בלבד (שלושה סמסטרים עוקבים: א', ב' וקיץ), כאשר המשתתפים נדרשים להגיע פעם בשבוע בלבד, ליום לימודים אחד מרוכז.

תכנית הלימודים תכלול שיעורי ליבה (שיטות מחקר וסטטיסטיקה, יסודות הסוציולוגיה, תיאוריות סוציולוגיות מתקדמות ומבנה חברתי של ישראל), שיעורי העשרה וסמינרים העוסקים בסוגיות מרכזיות בחברה הישראלית אשר יקנו למורים בסיס רחב יותר ובקיאות עמוקה יותר בנושאי ליבה הנדרשים כיום יותר ויותר מעובדי הוראה בבתי ספר תיכוניים בתחומים מרכזיים  הקשורים במהותם לדיסציפלינה הסוציולוגית, כגון: מגמות דמוגרפיות בישראל, עוני ואי-שוויון, הגירה, יחסי עדות, מגדר, החברה האזרחית, יחסי הון שלטון, ותולדות הרעיון מדיני.

סה"כ ישלימו התלמידים 36 שש"ס במשך שנת הלימודים (כ-12 שש"ס בכל אחד מהסמסטרים  - א', ב' וקיץ)

מסלול לימודים הוא כאמור ללא כתיבת עבודת גמר מחקרית, ובסיומו תיערך בחינת גמר. סטודנטים שיהיו מעוניינים לכתוב עבודת גמר מחקרית בכל זאת, ייפנו לוועדה החוגית לתואר שני.

תנאי הקבלה לתוכנית

• זכאים להירשם לתוכנית מורים שהם בוגרי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה שהשיגו ציון גמר של 82 לפחות
  • ביצוע ראיון קבלה לתכנית במסגרת החוג.

1. גיליון ציונים מעודכן ומקורי, הכולל ממוצע ציונים סופי
  2. אישור זכאות מקורי לתואר
  • את המסמכים המקוריים יש לשלוח למדור ההרשמה לתואר שני. העתקים של המסמכים יש לשלוח ישירות לחוג לסוציולוגיה על מנת שנוכל לזרז את הליך ההרשמה והדיון בתיקים. את המסמכים ניתן לשלוח באמצעות הפקס שמספרו 04-8240819 או הדואר האלקטרוני לכתובת This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

מועד אחרון להרשמה: 10.05.2019